sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Taas yksi palapeli

Mainitsen silloin tällöin kokoilevani ennemminkin palapelejä, kuin vaatteita. Etenkin kierrätysmateriaaleista tehdessä päädyn useinmiten silppuamaan kaavat pieniksi palasiksi, jotta saan kankaat riittämään. Palapeleistä lisää täällä.


Ajattelin vielä havainnollistaa tätä kokoamisprosessia pienellä animaatiolla.


16 palan palapeli oli tämä, mikäli oikein laskin ja saumoja siinä on 24, sitten vielä päälle silitys ja siistintä.

Summa summarum:

Jos haluat säästää, tee kierrätysmateriaaleista.
Jos haluat säästää aikaa (ja hermoja), osta mieluummin kankaasi pakalta.


Edit. Kuva unohtui. Paita on kokoa kolmivuotias ja noita raitoja olisi voinut miettiä hieman pidempään. Oli tarkoitus laittaa ne sikinsokin, mutta nyt tuossa edessä näyttää olevan vain kehno kohdistus (ihasama, tämäkin paita mahtuu vain sen pienen hetken.)Ainiin, laskinpa samalla saumat uudestaan ja ylläripylläri -väärin meni. Niitä on 25 (matematiikka ei ole koskaan ollut se vahvin laji).


2 kommenttia:

  1. Sinun blogissasi on kyllä hienoja kuvia kautta koko linjan. Tässä postauksessa kaipasin kyllä stillkuvaakin, että olisin ehtinyt laskemaan nuo 24 saumaa :) Minun intohimoni on myös tilkkupalapelien ompelu, joten tulen varmasti myös jatkossa vierailemaan (=vakoilemaan) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä noissa palapeleissä on joku oma viehätyksensä, mikä niitä ajaa tekemään aina uudestaan ja uudestaan. Stillkuva oli tosiaan tarkoitus laittaa, mutta unohtui. Minäpä korjaan asian :)

      Poista